Bilder: Redigere størrelse på et bilde som er stort? Har ikke programmer til det. Da kan paint på Windows maskin hjelpe deg. Det skal ikke vær alt for vanskelig å klare redigere størrelsen ned til et litt mer tilpasselig fil å jobbe med. Dette kan gjerne vær nødvendig for å legge bilde på en webside, eller sende filen.
Oppdatert: 08.01.2018

NESTE TRINN

Finn bilde og legg det gjerne på skrivebordet
Du kan sjekke størrelse på bilde ved å la musen hvile over bilde, da får du opp et bilde slik til høyre.
Her ser du dimensjon 1000×666, er bilde over det er det fordel å redigere det etter hva det skal brukes til.

NESTE TRINN

Høyre museknapp -> Åpne i så velger du programmet paint som fins på alle windows pc-er.

NESTE TRINN

Da ser du fort at bilde er UTROLIG stort når en åpner dette bilde.
Det står hvor stort det er i bunn av paint. Ser også størrelsen på bilde i MB.
Det vil si at dette bilde er nokså stort og tungt å laste opp på web.
Samtidig vil websiden jobbe tregt.

NESTE TRINN

Oppe i toppen finner du velg, beskjær, endre størrelse, roter osv. Slik som bilde under.
Velg Endre størrelse. Da får du opp nytt vindu i neste trinn.

NESTE TRINN

Velg så «PIKSLER» – Så skriver du inn ønsket pixler vannrett på bilde: Eks 1.000 pixler.
Altså det fører til at bilde blir da 1000 piksler bredde og da 666 piksler høyde.
Noe som gjør bilde mindre, men også samtidig lettere å jobbe med å laste opp på internett.
Trykk så OK, og lagre bilde etterpå.
Dermed kan du laste det opp på internett eller der du ønsker.

NESTE TRINN

Åpner du nå bilde slik du gjorde tidligere etter det er lagret vil du se i bunn av paint at bilde er nå redigert og er 1000 x 666 pixler størrelse.