Bilder: Redigere størrelse på et bilde som er stort? Har ikke programmer til det. Da muligens en Mac og ikke de store programmene til å redigere. Det skal ikke vær alt for vanskelig å klare redigere størrelsen ned til et litt mer tilpasselig fil å jobbe med. Dette kan gjerne vær nødvendig for å legge bilde på en webside, eller sende filen.
Oppdatert: 08.01.2018

NESTE TRINN

Finn bilde og legg det på skrivebordet.

NESTE TRINN

Høyremuseknapp på bilde og -> Åpne med -> Forhåndsvisnings programmet som er standard på mac.

NESTE TRINN

Opp på linjen i toppen på -> Verktøy -> Juster størrelse.

NESTE TRINN

Sjekk først at det står bildepunkter til høyre -> Legg inn så bredden eller høyden som du skal ha bilde ned til som gjør det enklere å laste opp på web.
Velg så ok og etterpå kan du lagre bilde til skrivebordet. Gjerne lagret med nytt navn slik at du ikke overskriver orginalen.